Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Lækker rodfrugtbygotto

Rodfrugtbygotte

Denne fremragende vinterret indeholder gulerødder, knoldselleri, rødbeder, parmesanost, pastinak og purløg.

Ingredienser:
400 gram bygkerner
4 liter vand eller bouillon
2 gulerødder
2 rødbeder
½ knoldselleri
2 pastinak
2 bananskalotteløg
4 spiseske olivenolie
80 gram smør
Peber og salt
Citronsaft
300 gram parmesanost
1 bundt frisk purløg

(Ønskes der mindre portioner, minimeres ingredienserne)

Sådan gør du:
1. Skyl først bygkernerne grundigt og kog dem herefter i 3 liter vand eller bouillon ved svag varme i cirka 45 minutter.
2. Skyl nu alle rodfrugter og skær dem herefter i mundrette stykker.
3. Hak nu skalotteløget fint.
4. Varm olivenolie og smør i en tykbundet gryde, og steg ingredienserne i cirka 10 minutter, eller til de er møre, men med lidt bid.
5. Smag det til med peber, salt og citronsaft.
6. Når så kornene har optaget alt væden, tilføjer du rodfrugtblandingen, og det koges videre med 1 liter kogende vand eller bouillon.
7. Tag nu gryden af blusset, og bland parmesanosten i.
8. Smag igen til med peber, salt og citronsaft.

Server dette med finthakket fisk purløg og eventuelt en klat skyr.