Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Bliver du mobbet?

MobbeofferHusk altid, hvis du kender et mobberoffer, at det er vigtigt du griber ind. Måske har du ikke lyst til at blande dig, men faktisk er det dig der vil være stærkest i situationen.

Mobbeofferet har brug for støtte og hjælp. Det værste du kan gøre er at kigge den anden vej og lade som ingenting. Du bør vise mobberen at det ikke er acceptabelt og at du ønsker det bliver stoppet. Når mobberen bliver konfronteret fra en tredje person, kan dette ændre synet på mobningen. Hertil kan det også ske at andre klassekammerater/medarbejdere vil støtte dig og mobberofferet, så det til sidst vil være mobberen der står alene. Man skal også altid huske på at et mobberoffer kan komme videre med hjælp fra andre.

Sladder for et mobberoffer

Sladder er med i den daglige hverdag. Mange mener bestemt at sladder er forkert, men kan alligevel ikke lade vær´. De vil heller ikke føle sig uden for gruppen og hopper med på vognen og lytter til andres sladder. Her kan det nemt ske det for eksempelvis er en kollega, da begge parter kender denne person. Sladder vil få personen til at føle sig udenfor og forsvinde mere og mere fra gruppen.

Mange mener måske ikke sladder fører til mobning, men i mange tilfælde gør det. Der findes nemlig positiv og negativ sladder, og det er det negative sladder som får en person til at føle sig isoleret fra gruppen. Det positive sladder skader ikke den omtalt, hvorimod det negative sladder vil føre til mobning.

Et mobbeoffer har tit svært ved selv at sige fra sig, det er derfor din opgave at hjælpe personen med at bryde den onde cirkel.

Hvis i på arbejdspladsen har svært ved at finde på samtaleemner udover medarbejderne, så begynd at anvende mere positiv sladder om de andre medarbejdere. Det vil også gøre din arbejdsplads et bedre sted at være for alle.

Der findes to former for mobning, konfliktmobning og rovmobning.

Konfliktmobning

Denne type er den mest almindelig form for mobning. Der er tit tale om en konflikt, som aldrig er blevet løst ordentligt. Det vil sige at mobningen nu handler mere om de personer der var med i konflikten, end selv konfliktens handling. Det bliver ligesom en kamp mellem disse to parter og den ene part forsøger at ødelægge den anden gennem mobning, for eksempel ved at andre medarbejdere hopper med på vognen.

Rovmobning

Herudover kan mobning også fremkomme uden nogen form for konflikt. Her mobbes der på baggrund af at offeret er i en særlig udsat position. Måske tilhører mobberofferet en minoritetsgruppe, som mobberen ser uønsket.

Både hjemme og ude

Et mobberoffer tager tit sine problemer fra arbejdspladsen med hjem, hvilket kan give store personlige problemer. Mobberofferet kan have svært ved at glemme de negative følelser når det endelig bliver fyraften.

Så husk altid at få stoppet mobning i tide. Et mobbeoffer er ikke bare din kollega, men også et menneske med følelser, som du selv er.