Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Mere energi – aktiv hverdag

Aktiv hverdag Det er vigtigt du er aktiv i den travle hverdag. Det behøver ikke være noget du tænker over, såsom at tage trappen i stedet for elevatoren. Små ting vil også få din puls op.

Mange dårlige undskyldninger hører med til en aktiv hverdag. Flere og flere fravælger den aktive hverdag, fordi det oftest føles nemmere at være inaktiv. Små ting igennem dagen kan også medføre en mere aktiv hverdag. Vælg trappen i stedet for elevatoren eller rulletrappen. Tag cyklen frem for bilen, hvis det ikke er længere end du kan cykle. Til sidst er alt dette blevet en vane, en vane du skal ændre og kan ændre. På længere sigt vil en aktiv hverdag kun gavne dig. Opstartsfasen kan være hård, men hen ad vejen vil du opleve det som en nem og positiv ændring. Du vil få mere psykisk og fysisk overskud og du mindsker risikoen for at blive syg med for eksempel stress. Derudover vil din kondition forbedres og hvis du ønsker dig et vægttab, er dette et godt skridt på vejen.

Hvordan får jeg en mere aktiv hverdag?

Du skal altid huske at det slet ikke behøver kræve en masse af dig, at være aktiv. Folks største frygt er, at det vil kræve en masse og så overskuer de det ikke lige. Du kan gennem hele dagen være aktiv, både derhjemme, i din fritid og på jobbet. Opstartsfasen er det sværeste at komme igennem, men herefter vil du også mærke et overskud som vil sprede sig til hele din tilværelse.

Tag trappen
Tag altid trappen i stedet for de diverse andre metoder. Dette vil øge din kondition og ofte vil du endda opleve det går hurtigere på trappen.

Brug skridttæller
En skridttæller vil motivere dig. Lav nogle mål med dig selv, for eksempel at du vil gå 10.000 skridt hver dag. Start måske med 3.000 skridt og øg det gradvist hver dag. Det er bedst at starte i det små, så du ikke overanstrenger dig og på den måde vil det også være nemmere at få dit mål.

Gå eller tag cyklen på arbejde
Selvom det er koldt at cykle eller hvad du har af andre undskyldninger, handler det bare om at det skal blive en vane. Hvis du starter og slutter dagen med motion, vil du også få god samvittighed og føle dig mere frisk og veloplagt. Transport er en god måde at få motion ind i din hverdag, da du ikke tænker så meget over du laver motion. Du skal bare frem og tilbage. Derudover vil du måske også opleve at cyklen nogle gange er hurtigere, på grund af myldretrafikken eller forsinkede busser og tog. Hvis du dyrker motion på din transporttid, får du dermed også mere tid til familien og fritiden.

Stå af bussen
En god idé vil være at stå af bussen mindst et stoppested før du plejer og gå resten af vejen. Hvis du tager bilen, så parkér den et stykke væk og gå det sidste stykke.

Stå op når du er på arbejde
Hvis du har et stillesiddende arbejde, så er det en god idé at vænne dig selv til at veksle mellem og stå og sidde ved dit skrivebord. På denne måde aktiverer du din krop i løbet af dagen.

Beurer AS 50 Aktivitetsmåler

Kun: 539,10 kr

Vejl. pris: 599,00 kr

Gå tur i pausen og hold gående møder
Tag en gåtur i pauserne, det giver dig også frisk luft. Tag nogle kolleager med ud på en gåtur i pausen, det vil også gøre gåturen mere hyggeligt. Gående møder kunne også være en mulighed. Hvis i ikke har brug for computer, overheads eller lignende til mødet, kan dette sagtens lade sig gøre og det vil endda føles mere afslappende og behageligt.

Hurtig morgen- og aftentræning
Du kan hver morgen og aften bruge 10 min. på at lave styrkeøvelser som arm- og mavebøjninger.

Aftentur
Tag en gåtur hver dag efter aftensmaden, lad det blive en vane. Det vil også være en mulighed for at få hele familien med, og gøre det til en hyggelig ting. I kan snakke med hinanden om hvordan jeres dag er gået osv. Hvis du har små børn kan de komme med i klapvogne eller barnevogne og har du en hund, vil den bare nyde en ekstra lang tur.

Beurer BM44 Blodtryksmåler

Kun: 499,00 kr

Vejl. pris: 699,00 kr

Vær social på en anden måde
I stedet for at hygge hjemme i sofaen eller gå i biografen kan du foreslå din familie eller dine venner, at i laver noget aktivt sammen. Dette kunne for eksempel være at stå på rulleskøjter/skøjter eller forskellige spil udendørs der vil kræve fysisk aktivitet. På denne måde, er du både social og aktiv på en og samme tid.

Sluk fjernsynet
Fjernsynet tager meget af folks tid. Du kunne eventuelt sætte et maksimum på hvor mange timer om ugen, du må se fjernsyn. Planlæg dit tv-program for ugen og overhold det. Du vil her opleve at du får mere tid til at være både aktiv og social. Dette gavner nemlig både din fysiske form, men også dit parforhold, familiebånd og venskab. Du vil hurtigt se at det sociale sammenhold betyder mere end underholdningen i fjernsynet. Hvis du ser fjernsyn, kan du vælge at lave armbøjninger, mavebøjninger eller anden træning foran fjernsynet.

Der er rigtig mange muligheder for at få en travl hverdag til at hænge sammen med en aktiv hverdag. Lad fantasien og dine egne idéer hjælpe dig. Det er bare med at få det gjort!