Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Træn din koncentration

koncentration

Hvorfor er din koncentration vigtig?


Mangel på koncentration kan have verbale konsekvenser, uanset om du træner eller dyrker konkurrence. Alt og alle, fysisk og psykisk kan påvirke din koncentration – Det hele handler om dig. Evnen til at fokusere din koncentration, vil gøre en svær situation mere håndgribeligt for dig.

Fokuser din koncentration


Din koncentration er en begrænset ressource. Når du befinder dig i situationer, hvor du virkelig kræver koncentration, vil du opleve at dit koncentrationsbehov vil variere alt efter forholdene. En situation kræver eksempelvis din koncentration rettet mod én ting, hvorimod en tilsvarende eller en helt anden situation kræver din koncentration rettet mod flere ting på samme tid.

Træn din koncentration


At være god til at skærpe din koncentration, er et vigtigt redskab, som du kan bruge resten af livet. Alt mærker vores opmærksomhed og koncentration i en eller anden grad. Har du tankerne andre steder kan det fjerne fokus fra din egen styrke, og det er ikke optimalt for din præsentation.

For at forbedre sin koncentration, kan det være en god ide, at hold fokus og kun tænk på en ting. I Det sekund du tænker på noget andet, skal du starte forfra.

En anden øvelse som kan give gode resultater; læg dig i en stilling, hvor du kan slappe af og føle dig godt tilpas. Din vejrtrækning skal være rolig. Træk vejret ind og tæl til et på udåndingen, træk vejret ind og tæl til to på udåndingen og fortsæt på denne måde indtil du har talt til ti. Hvis det skulle ske, at du kommer til at tænke på noget andet, må du starte forfra. Vejrtrækningsøvelsen er en rigtig god øvelse til, at skærpe din koncentration.

Selvom de ovenstående øvelser kan virke en anelse fjollet, er det vigtigt at anerkende deres virkning. De kan hjælpe dig med at opnår dine træningsmål.