Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Myter om motion

Myter om motion I medierne bombarderes vi dagligt med råd om motion og træning, og det er ikke altid let at gennemskue hvilke der er fakta og hvilke der er myter.

#1: Det er farligt når hjertet slår hurtigt

Nej! Det indikerer blot, at du udfordrer kroppen, og stiller et krav om øget iltoptagelse for at sikre din krop og hjerne optimalt velbefindende.

#2: Man forbrænder mest fedt i forbrændingszonen

Nej! For at have energi til at træne, skal kroppen have tilført kulhydrater, fedt og ilt, og når vi slapper af i sofaen, forbrændes der ca. 50 % fedt og 50 % kulhydrat. Dog ikke i særligt store mængder. Huskereglen er nem - Jo højere intensitet, jo højere kalorieforbrænding, jo højere intensitet med styrketræning, jo større muskelmasse, og jo højere intensitet, jo mere fedt forbrændes der efterfølgende.

#3: Man forbrænder lige så meget ved at gå som ved at løbe

Nej! Længe har man ment, at en distance er en distance, og at 3 km. dermed er 3 km. Det er dog ikke uvæsentligt for dit udbytte, om du går eller løber distancen - det er nemlig et større kraftkrav for kroppen at løbe end at gå. De fleste kan godt mærke at det kræver mere energi at løbe end at gå, og energien får vi fra vores kalorier.

#4: Hvis man sveder, er man i dårlig form

Nej, da det er meget individuelt, hvor meget man sveder, derfor kan mængden af sved ikke bruges som en indikator for, i hvor god form man er.

#5: Hvis man er slank, er man sund

Nej! Måske du har hørt ordet "tynd-fed", der dækker over slanke, men passive mennesker. Man kan nemlig være utrolig usund, selvom man er tynd.

#6: Styrketræning er kun for mænd

Nej! Styrketræning er for alle uanset køn, alder, højde og drøjde. Ved at bruge styrketræning som supplement til din primære sport, kan du øge dine præstationer, og det træk, der sker på knoglen ved styrketræning vil have stor positiv effekt - især for kvinder.