Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Træning og alkohol

træning-og-alkohol

Et alkoholindtag kombineret med en aktiv hverdag, er en rigtig dårlig cocktail. Alkohol påvirker en stor del af de parametre der er væsentlige, for en aktiv hverdag med træning. Hos Viivaa kan du læse om, hvad alkohol gør ved kroppen samt hvad effekterne af alkohol og træning kan være.

Træning og alkohol

Træning og alkohol kan bestemt ikke anbefales, da din dømmekraft i højere grad påvirkes. Man har ofte tendens til, at kaste sig ud i mere end kroppen kan klare. Signalerne din krop normalt vil udsende som at holde igen, vil ikke trænge igennem, og selvom det måske betyder at du kan udfører mere med alkohol i blodet, er det en forkert beslutning for din krop. Der vil være en øget risiko for at komme til skade, når træning og alkohol kombineres.

Når du kombinere træning og alkohol, kan du måske opleve en følelse af, at være ædru under træningen. Men så snart din træning ophør, vil din promillen stige igen. Derfor vil din alkohol forbrænding varer længere når du træner, end hvis du slapper af. Derfor er det gode råd, slap af!

Bliver din kondition forringet af alkohol

Når det kommer til din balance, kan træning og alkohol heller ikke anbefales. Alkohol medfører dårligere søvnkvalitet, træthed og nedsat energi. Alt dette kan påvirke din præsentationsevne, når du træner.

En anden kritisk faktor i forhold til træning og alkohol, er produktionen af kortison, som er et stresshormon med nedbrydende effekt. Din proteinsyntese formindskes, og dermed også din muskelvækst. Når det så er sagt, hæmmer alkoholen også produktionen af testosteron i op til 24 timer efter dit alkoholindtag. Dette betyder at testosteronet påvirker udviklingen af dine muskler, som vil have en negativ effekt på din muskeludvikling og muskelmassen.

Alkoholen vil ikke gå ud over din kondition, da det afhænger af din iltoptagelsen, som ikke påvirkes direkte af alkohol. Dog skal du tage højde for, at du mister en del træningsdage hver gang du indtager alkohol, og det kan på længere sigt betyde, at din kondition forringes.