Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Opstil træningsmål

TræningsmålHvis du har et mål som du arbejder hen imod, vil dette have en stor motivation for din træning. Dog skal du hele tiden optimere dine træningsmål og rykke dine grænser.

Realistiske træningsmål

Det store spørgsmål er, om dine træningsmål er realistiske. Hvis de ikke er det, vil du ikke opnå den effektivitet der er ønsket og du vil gå i stå. Realistiske træningsmål er det vigtigste i hele din træning. Hvis du hader at løbe, skal du nok ikke lige melde dig til et marathon. Når du har opstillet dit træningsmål, bør du også finde nogle del-træningsmål og sæt gerne tid på. Det kan være måneder, uger, dage eller timer. På denne måde har du et fast udgangspunkt at arbejde imod og noter gerne undervejs hvordan det går og hvordan du vil nå dine mål.

Det hele handler nemlig om at rykke grænser. Det kan være du ønsker at blive en bedre og stærkere motionist eller atlet. Det kan være du ønsker at træne smidig eller iltoptagelse. Det kan også være du ønsker at være mere åben overfor forandringer eller hoppe faldskærm, selvom du har højdeskræk. Uanset hvilke grænser du ønsker at rykke, handler det hele om din lyst og vilje, altså din indre motivation.

Træningsmål med øget træningsmængde

Et nyt træningsmål kan være øget træningsmængde. Træningsmængden betyder den totale træningsindsats, det vil sige det arbejde der udføres og den tid der bliver brugt på træning. Den totale arbejdsmængde har meget stor betydning for, hvor stor belastningen og udbyttet er, samt hvor meget organismen får ud af træningen. Definitionen af træningsmængden ser således ud:

Træningsmængde = intensitet x træningstid

Det hele handler om at presse sig selv til det yderste og opnå de opstillede mål. Det ville være en god idé at udforme en dagbog med træningstid, hyppighed og intensitet. På denne måde vil det også være nemmere for dig at have styr på dine træningsmål. Skal de ændres? Er de opnåelige? Har du lang vej endnu? Sådanne spørgsmål vil din dagbog kunne svare dig på.

Så ønsker du en effektiv træning, vil træningsmål hjælpe dig meget på vej og du vil se resultater hele vejen igennem.