Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Vitaminer

Vitaminer

Ved du nok om hvilke vitaminer du har brug for? Viivaa har lavet en lille guide, så du hurtigt at danne dig et konkret overblik.

Vitamin C

Vitamin C bruges i kroppen som en antioxidant, hvilket vil sige at den beskytter kroppen mod de frie radikaler. Vitamin C er vigtig for dannelse af dit bindevæv.

Vitamin C findes i frugt, grøntsager, mælk, kød samt fuldkornsprodukter.

Køb Vitamin C her >>

Vitamin K

Vitamin K er et fedtopløseligt vitamin som findes i kosten, men som også kan dannes af bakterierne i vores tarmsystem. Vitamin K er nødvendigt for blodstørkningsprocessen i din krop.

Du kan finde vitamin K i mørkegrønne bladgrøntsager som spinat, broccoli samt rosenkål. Dog findes der også mindre mængder, af vitamin K i mejeriprodukter.

Køb Vitamin K her >>

Vitamin D

Vitamin D er også et fedtopløseligt vitamin, som vi selv kan danne et forstadie gennem vores hud, når den rammers af solens stråler. Vitamin D hjælper med, at opretholde et konstant calciumniveau i blodet. Calcium er den vigtigste bestanddel, i vores knogler og tænder.

Det kan være lidt svært, at finde vitamin D i fødevarer. Fede fisk har den højeste koncentration af vitaminet, men der finders også mindre mængder i lever, smør og æg.

Sollys gør at kroppen selv kan danne vitamin D. Om sommeren, når solen står højt danner huden selv vitamin D, men om vinteren er lysmængden i de nordiske lande relativt lav, det betyder at vi ikke selv kan danne nok vitamin D, derfor anbefales det ofte at supplere dit behov med kosttilskud.

Køb Vitamin D her >>

Vitamin B

Vitamin B er ikke bare et enkelt vitamin, men en hel gruppe af vitaminer. Du har måske hørt om biotin, folin, thaimin, ribeflavin, naicin, B-6 eller B12 før?

Fælles nævneren for dem alle er, at de fungere som hjælpestoffer i stofskiftet. Det betyder også, at dit behov for vitamin B afhænger af, hvor højt dit stofskifte er.

Du kan finde vitamin B i fisk, lever, fuldkornsprodukter, mejeriprodukter, bananer, grønne ærter, bilgur samt nødder.

Køb Vitamin B her >>

Vitamin A

Vitamin A er en fælles betegnelse, for en række stoffer med samme virkning. Stofferne kaldes for caroten hvis de kommer fra plantekilder, og retinol hvis de kommer fra dyrekilder.

A vitamin er vigtigt for at opretholde et velfungerende immunforsvar, og til vækst og dannelse af nye sædceller.

Du kan finde A vitamin i æg, lever, gulerødder, persille, grønkål og abrikoser osv. Alle mørkegrønne og organe grøntsager og frugter har vitamin A.

Køb Vitamin A her >>