Original Chia® Chia Frø (500 gr)

Original Chia Frø (500g)

kr. 39.9500
MEDLEMSPRIS
39,95 kr
Pris: 49,95 kr
 På lager
Dag til dag levering

Spar yderligere 20% på denne vare

Bliv medlem og spar 20% på alle dine ordrer. Prøv første måned gratis, herefter 89 kr. per måned. Du kan opsige når som helst.

Er du allerede medlem? Så skal du bare logge ind for at få din medlemsrabat.

Tryk her for at oprette dig og få 20% >>
Hurtig levering
30 dages returret
Gratis fragt
til nærmeste pakkeshop
Varenummer: 14200
Beskrivelse

Gør dine hjemmebagte brød og kager endnu mere nærende med de fantastiske Chia frø. De ligner umiddelbart hørfrø, men er sprængfyldte med høje koncentrationer af vigtige næringsstoffer. De små Chia frø har et højt fiberindhold og er en god kilde til omega-3 fedtsyrer. Herhjemme har flere og flere fået øjnene op for Chia frøenes mange gavnlige egenskaber. Ernæringsekspert og tv-personlighed Christian Bitz har blandt andet taget frøene til sig og offentligt rost deres ernæringsmæssige egenskaber. Også på Viivaa er vi begejstrede, og derfor finder du naturligvis Chia frø i vores webshop.


Chia frø er frø fra planten Salvia hispanica der stammer fra Mexico og Guatemala. Her har den længe været dyrket som en afgrøde. Gamle tekster tyder på, at Aztekerne også benyttede salvia hispanica som en vigtig fødevarekilde. Planten blomstrer med violette eller hvide blomster og er i familie med mynte, lavendel og basilikum. Selvom Chia frø altså har været anvendt som en nærende fødevare i flere århundreder, er de små frø først for ganske nylig blevet introduceret for de europæiske forbrugere. I 2009 blev Chia frø godkendt af EU-Kommissionen som novel-food – en ny fødevare. Indtil videre er Chia frø dog kun godkendt til brug i bagværk. Du må derfor nu benytte Chia frø som ingrediens i bagværk, så længe indholdet ikke overstiger 5 procent.

Hvordan du vil bruge frøene under bagningen er helt op til dig. Du kan lægge chia frøene i blød og de vil på få minutter danne en tyk gele, som du kan tilsætte din dej under æltning. Det giver brødet eller kagen en dejlig konsistens og hjælper med at holde på fugten. Gelen er i sig selv smagsneutral, så du kan tilsætte chia frø på denne måde til en lang række forskellige kage- eller brødopskrifter. ønsker du at bringe frøenes nøddeagtige smag frem i dit bagværk, kan du enten tilsætte dem direkte i dejen eller riste dem på en tør pande inden du blander dem i dejen. Du kan også vælge at pynte dine brød eller boller med Chia frø. Du finder en lækker brødopskrift på glasset med Chia frø, men mulighederne er uendelige og det er kun din fantasi der sætter grænser.

Original Chia® er den eneste godkendte danske importør af Chia frø. De samarbejder tæt med Chia Corp S.A., der har mere end 20 års erfaring som producent af Chia frø. Original Chia® lægger desuden stor vægt på gennemsigtighed og oplysning. Derfor er etiketten udviklet i tæt samarbejde med Fødevarestyrelsen og Dansk Varefakta Nævn.

Bemærk: Da Chia frø stadig er helt nye på det danske marked er der endnu ingen solide undersøgelser af, hvordan frøene påvirker folk der lider af fødevareallergier.Varedeklaration:
Chiafrø. Intet andet.

Næringsdeklaration pr. 100 g:
Energi: 1650 kj/400 kcal.
Protein: 19 g
Kulhydrat: 17 g
Fedt: 21 g
Kostfibre: 32 g
Natrium: 0 g
Varedeklaration
Chia frø hel*
Kundeservice
kundeservice@viivaa.dk
Svar indenfor 24 timer
  • 1-3 dages levering.
  • Danmarks billigste priser
  • 30 dages fri returret
  • Altid gratis fragt på pakkeshop

Andre kunder købte også disse varer