Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Afslapningsøvelser med Søren Storm

afslapningsøvelser med søren stormFysioterapeut Søren Storm giver dig to gode bud på afslapningsøvelser, som du kan have fordel at benytte. Afslapningsøvelserne er personlige, og de skal passe til netop dig.

Det indre rum

Du søger ind i din kerne, ind i det, der gør dig til dig. Det handler om at du søger ind til dit inderste, den du altid er uanset tid, sted, omgivelser og hvordan du måtte være i forhold til forskellige relationer.

Du søger ind i dit indre ved først at give din vejrtrækning opmærksomhed. Du indleder med at lytte til kroppen og psykens signaler som du altid gør, når du sætter dig for at komme i ro. Langsomt og roligt leder du opmærksomheden ind i din kerne. Når du har fundet roen og dybden, mærker du efter hvilket sted af alle, du har behov for at være. Du kan med sindet rejse lige derhen hvor du har lyst til at være, lige nu.

Når stedet er fundet bruger du al den tid du har tid og lyst til på at være på dette sted. Start med at dufte stedet, mærke stedet, opleve detaljerne ved stedet. Mærk hele stedet. Og gør lige det du har lyst til at gøre.

Til afslapningsøvelser som denne anbefales det at du vælger et sted, du ikke kender i forvejen. Med sindet kan du danne de mest fantastiske steder, som slet ikke behøver at findes i virkeligheden.

Vejrtrækning og lys

Den anden af de to afslapningsøvelser er en vejrtrækningsøvelse med udgangspunkt i lyset.

Denne øvelse går ud på at du forestiller dig at din vejrtrækning er en lysstrøm du indånder og udånder. Lysstrømmen virker som et kontraststof i kroppen, så du kan se din vejrtræknings rejse ind og ud af kroppen og følge den ind i HELE kroppen. Du forestiller dig, mærker og ser hvordan din vejrtrækning kontakter hver en fiber og celle i kroppen. Du indånder ro, afslapning, næring og udånder spændinger, travlhed og affaldsstoffer - alt hvad der er uønsket i kroppen og psyken udånder du. Udåndingen kan nemlig også indeholde følelser du gerne vil af med. Alt uønsket udånder du.

Se hvor godt din indånding påvirker din krop. Den styrker og renser dig. Og din udånding renser alt uønsket bort. Se og mærk at kroppen er tung, afslappet og samtidig fri og lettet. Fuld af fornyet energi.