Trænger din hukommelse til et boost - måske efter en stresset arbejdsuge, en træt periode - eller hvilket som helst andet, så er der faktisk forskellige madvarer, som giver din hukommelse et tiltrængt boost. Føler du f.eks. at du er begyndt at glemme ting eller f.eks. at du har svært ved at huske nye ting, så kan du rent faktisk gøre meget for at hjælpe din hukommelse på vej og styrke den. Med alderen sløves vores hjerner nemlig. Selvom det en gang imellem skyldes sygdom, er det som regel bare en selvfølge at vores hjerner sløves lidt med tiden. Og det behøver selvfølgelig ikke kun at ramme gamle. Også mange unge kan have behov for at forbedre deres arbejdshukommelse, så hukommelsen ikke forværres med årene. Forskning viser, at du selv kan gøre meget for at styrke dine kognitive evner, såsom hukommelsen og hastigheden af dine reaktioner på f.eks. forståelse af nyt. Viivaa giver dig her 10 madråd, som styrker din hukommelse effektivt: 1. Rosmarin for en styrket hukommelse - i fremtiden
Selve duften af rosmarin har vist sig at kunne styrke din fremtidige hukommelse. Det vil sige, din evne til at huske fremtidige opgaver som f.eks. at huske at tage din medicin.2. Blåbær udsætter hukommelsestab
Et glas blåbærsaft om dagen er godt for din hukommelse. Blåbær skærper din hukommelse, endda selv efter at hukommelsen er begyndt at svigte. Derudover indeholder blåbær de gavnlige antioxidanter, som er vigtige for nervevævets sundhed. Blåbær hver dag er altså med til bl.a. at øge effekten på indlæring og hukommelse, balanceevne og din evne til at koordinere bevægelser.3. Brune ris - højt indhold af B6-vitaminer
Brune ris har det højeste indhold af B6-vitaminer, der sammen med B12-vitamin og folinsyre - er kendt for at reducere indholdet af homocystein i blodet. Højt indhold af homocystein er bl.a. forbundet med øget risiko for slagtilfælde, kognitiv svækkelse og Alzheimers. Kun: 109,00 kr
Vejl. pris: 129,00 kr
4. Fisk - godt med Omega-3 fedtsyrer
Den her har du sikkert hørt før. Omega-3 fedtsyrer - også kaldet fiskeolie - har vist sig at beskytte mod gigt, smeter, hjertekar-problemer og meget andet. Bl.a. booster den også hukommelsen, især hos yngre mennesker. Faktisk kan hukommelsen forbedres tæt på 20 % efter at man har øget sit indtag af fiskeolie i nogle måneder.5. Spinat - rig på K1-vitamin
Spinat og andre mørke grøntsager såsom avocado, er rig på K1-vitamin, som har vist sig at have en stor betydning for hukommelsen. Bl.a. styrker K1-vitamin den episodiske hukommelse, der sikrer nærvær og at du kan huske nylige samtaler og beskeder.6. Æg - styrk dit barns indlæringsevne
Æg er derimod fyldt med cholin, der er en del af B-vtaminerne. De er bl.a. med til at styrke børns indlæringsevner, hvis du spiser rigeligt under din graviditet.7. Østers - rig på det gavnlige zink
Ny forskning har fundet ud af at det høje indhold af zink i bl.a. østers er med til at booste forbindelser i hjernen, som dermed giver din hukommelse et effektivt - og måske tiltrængt boost. Zink påvirker neuronerne i hjernen til at kommunikere mere effektivt med hinanden og dermed vores hukommelse og hvordan vi lærer. Neuroner uden zink kommunikerer derimod langt mindre effektivt, hvilket er med til at svække hukommelse og indlæringsevne.8. Salvie - giver din hukommelse et boost
Salvie har længe været kendt som et middel til at styrke hukommelsen og det er blot blevet bekræftet yderligere af flere nylige undersøgelser.9. Grøn te - øg din indlæring og hukommelse
Grøn te er især rig på antioxidanten EGCG, som bl.a. beskytter huden mod solens skadelige UV-stråler og forhindrer fedme. Derudover har den gavnlige antioxidant en gunstig virkning mod aldersrelaterede sygdomme. EGCG er med til at øge din indlæring og hukommelse effektivt.10. Nødder - E-vitamin styrker din hukommelse
Nødder er en rig kilde til bl.a. E-vitamin, som er kendt for at medvirke til at forhindre kognitiv tilbagegang. Det vil sige, at hvis du er begyndt at huske dårligere, vil nødder være et hjælpsomt middel til at undgå at forværre din hukommelse. Nødder er især en vigtig kilde til vitamin E, ligesom bl.a. bladgrøntsager, asparges, frø, æg, brune ris, fuldkorn og asparges.