Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Fuldkornsmærket

fuldkornsmærket

Du finder fuldkornsmærket på produkter inden for kategorierne brød, ris, knækbrød, pasta, gryn, mel og morgenmad. For at et produkt kan få fuldkornsmærket, skal det opfylde en række krav der knytter sig til de forskellige produktgrupper. Du kan læse kravene på deres hjemmeside - www.fuldkorn.dk.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du spiser 75 g fuldkorn hver dag, hvis du i gennemsnit spiser ca. 2300 kalorier om dagen. Børn, ældre eller personer der spiser mindre, skal have mellem 40 og 60 g fuldkorn.

Fuldkorn – hver dag

Der er flere grunde til at du bør vælge fødevarer, som er mærket med fuldkornsmærket. De to vigtigste grunde er, at fuldkorn mætter mere, og har en forebyggende effekt på livsstilssygdomme. Herudover har produkter med Fuldkornsmærket et lavt indhold af fedt, sukker og salt, hvilket er med til at sikre en sund livsstil.

Fuldkorn er rigt på kostfibre, der på grund af en optimal mætningsværdi er med til, at systematisere din appetit. Når du spiser produkter med fuldkornsmærket, vil du derfor med anselig sandsynlighed spise mindre. Kostfibre er derudover med til at stabilisere dit blodsukker i løbet af dagen.

Når det så er sagt er fuldkornsprodukter, gode for din forbrænding, da kostfibre fremmer fordøjelsen og forebygger forstoppelse.