Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Overvægtige børn

Overvægtige børn Rigtige mange overvægtige børn, møder forhindringer hver dag. Udover de rent fysiske problemer, kan drillerier og i mobning også være aktuelt i hverdagen for mange overvægtige børn. Det er vigtigt, at du som forældre har ansvaret for, at dit barn ikke bliver overvægtig – du skal være et forbillede.

Er dit barn overvægtig?

Er du i tvivl? Så tag et kig på dit barn. Synes du barnet er mere ’’rund’’ end det burde være, kan det muligvis være en god ide at tjekke dit barns BMI.

Helt grundlæggende skyldes overvægt og fedme at der ikke er balance mellem energiindtaget og energiforbruget. Man spiser altså mere, end man forbrænder. Sociale, psykologiske og arvelige faktorer kan dog også påvirke balancen.

Mere motion i hverdagen

Det er vigtigt, at man får rørt sig i løbet af dagen. Tendensen er desværre, at de mest aktive børn er blevet mere aktive, og at de mindst aktive er blevet mindre aktive, end de var for 20 år siden.

At se TV og spille computerspil hører til de mest populære fritidsaktiviteter blandt danske børn, og for mange er det grunden til at de stort set ikke får bevæget sig i hverdagen. Vær’ opmærksom på forbruget af TV og computer, og sæt begrænsninger og krav til fysisk aktivitet.

Fire ud af fem børn har i dag et sukkerindtag, som ligger langt over det anbefalede niveau på højst ti procent af det samlede energiindtag. Undgå sukker, og undgå overvægtige børn – så enkelt er det!

Kom i gang, det er aldrig for sent. Sammen kan i klare mere.