Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Gå til badminton

BadmintonBadminton sikrer dig den motion du har behov for, mens det er sjovt og underholdende.

Hvis du har svært ved at motivere dig selv til at løbe eller cykle en tur, vil holdsport være en perfekt løsning. Her vil du opleve at du ikke tænker over du bruger dine muskler på samme måde, som hvis du selv skulle motivere dig til det. Det vigtige ved holdsport er det sociale netværk man opbygger og arrangementer man kan deltage i. Hvis du vælger at spille badminton på hold kan du også spille holdturneringer og derfor er du meget vigtig for holdet samt har mødepligt. Du kan også vælge at spille badminton sammen med familie, venner eller kollegaer, for både at have det sjovt og få motion på samme tid.

Man kan i badminton træne alle slagene til mindste deltalje. Det handler om at have en taktisk forståelse, spilforståelse og en fysisk træningstilstand.

Lyder det som noget for mig og kunne du godt tænke dig at prøve kræfter med badminton, så undersøg hvor der er badmintonforeninger nær dig. Kontakt dem og hør nærmere for tidspunkter og baner. Der vil også i nogle badmintonklubber være en mulighed for at leje baner, hvis du bare vil spille en gang om ugen sammen med venner.

Badminton udstyr

Det vigtigste er en badmintonketcher og en fjerbold. Kvaliteten af disse afhænger af prisen og dit niveau, så hør nærmere i butikken omkring hvad forskellen på de forskellige ketchere og fjerbolde er. Hvis du er nybegynder vil det være en god idé at købe plastikbolde, da de ikke er så dyre. Derudover findes der også tre forskellige hastigheder – langsom, medium og hurtig. Køb først medium og så kan du altid opgradere fjerboldene, når dit niveau også er blevet højere. Derudover skal du bruge et par shorts/bukser, en t-shirt og nogle gode indendørssko. De sko du bruger som løbesko, er ikke egnet til badmintontræning.

Der er meget teknik forbundet med badminton. Det er typisk eksplosive og hurtige bevægelser. Da det kun er den ene skulder og arm der aktiveres ved slagene, vil det være en god idé at supplere badminton med styrketræning. På denne måde vil du også forebygge skader.

Hvis det lyder som noget for dig er det bare med at komme i gang med træningen.