Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Er æg sundt?

æg

Er æg sundt? Las os starte med at slå en ting fast; man kan ikke tale om at en bestemt fødevarer isoleret set er sund. Det handler om at sammensætte en kost der er sund og varieret. En fødevarer alene er gør ikke en kost sund, heller ikke når det drejer sig om æg. Omvendt er der heller ikke nogen grund til, at stemple æg som skadelige og usunde.

Derfor er æg sundt at indtage


Æg er først og fremmest rig på proteiner der udover, at give en rigtig god mæthedsfornemmelse, fungerer som byggesten af din krop. Æg indeholder pr. 100 g: 142 kalorier, 12,6 g protein, 0,8 g kulhydrater og 9,9 g fedt. Så derfor er æg en rigtig god kilde til proteiner, energi, vitaminer og mineraler.

Proteinerne sidder udelukkende i hviden, mens fedtet i ægget hovedsageligt er i æggeblommen.

De udskældte æg


Når et æg af flere omgange har været udskældt, skyldes det deres forholdsvis høje indhold af kolesterol. Mange ved efterhånden, at et højt kolesterol kan føre til åreforkalkninger, hvilket kan være med til at øge risikoen for blodpropper.

Vi reagerer alle sammen forskelligt ved, at spise af et æg. Nogle får højere kolesteroltal end andre. Derfor er det svært, at give en anbefaling på, hvor mage æg du bør spise før det har indflydelse på kolesteroltallet.