Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Fitness som træning

Fitness Hvis du træner i fitness handler det om at have en målsætning at arbejde hen imod. Fitness handler om at træne med maskiner eller løfte vægte.

Fitness vil gøre dine muskler stærkere og større. Du har med fitness mulighed for at forme din krop som du ønsker gennem din træning. Der er mange forskellige meninger om at dyrke fitness som træning. Nogle forbinder det med en egocentreret træning, da man har et meget stort kropsfokus. Men et godt struktureret fitnessprogram, kombineret med sund og varierende kost samt andre former for træning, vil give dig det resultat du ønsker.

Fitness som træning vil give dig en sund, stærk og pæn krop, men vil også hjælpe med forskellige sygdomme. Nogle sygdomme kræver at du forstærker dine muskler og her er fitness et godt træningsredskab. Mange rammes af knogleskørhed, og hvor diabetes 2 er en normal folkesygdom, som konsekvens af en usund og inaktiv levevis, har knogleskørhed også en meget stor andel af den kroniske sygelighed i Danmark. Man kan forebygge knogleskørhed ved hjælp af D-vitamin (fiskeolier og sol) og gennem sin træning, herunder fitness. Fitness vil gøre knoglerne stærkere og mere robuste, og dermed også større modstandsdygtighed over for skader og sygdomme.

Hvis du er i gang med et genoptræningsforløb, er fitness også et godt værktøj. Mange håndboldspillere, fodboldspiller mm. supplerer deres træning med fitness. Dette er et vigtigt element i deres træning, da det forstærker chancen for at mindske skader og vil også styrke deres præstation.

Hvis du ønsker hjælp med din træning, kan du sammen med en fitnessvejleder sammensætte et træningsprogram, som fokusere på præcis det du ønsker at forbedre. Det er dog vigtigt ikke kun at træne et sted på kroppen, men du kan vælge at have mere fokus på for eksempel ben end overkroppen. Det er op til dig!

Du skal være opmærksom på, at øvelserne skal gøres rigtigt, både ved hjælp af maskiner eller håndvægte, da der ellers kan forekomme skader. Hvis du er i tvivl spørg da en medarbejder i centreret. Hvis du er ny i fitnesscenteret, bør du starte med at træne i maskiner, hvor udslag og bevægelse er bestemt. Afhængigt af ens øvrige træningserfaring, rådes det at man træner fitness minimum 6 og optil 12 uger i maskiner. På denne måde trænes dit nervesystem og du kan bedre modstå eventuelle yderstillinger ved træning med vægtløftning.

Målsætningen med din fitnesstræning

Det er altid vigtigt at have et mål med sin fitness. Ønsker man at få større brystkasse, bredere skuldre og ryg, bør man fokusere på vægt, gentagelser og sæt. Hvis du ønsker at blive mere fast, er det styrketræning og konditionstræning du skal fokusere på. Så det er altid vigtigt at finde ud af hvad man vil med sin træning og målrette den herefter. Kvinder stræber meget efter en tonet krop. Dette kan kun opnås ved at styrketræne samt konditionstræning og spise sundt og varieret. Derudover vil høj intensitetstræning og udholdenhedstræning også være et godt hjælpemiddel mod en tonet krop.

Gennem de seneste par år, er det blevet meget populært med en personlig træner, som opsætter et træningsprogram til en og presser en til det yderste. Det har også en stor effekt og kan stærkt rådes. Det er dog ofte meget dyrt og du bør derfor være fuldstændig klar over dine mål, inden du hyrer en personlig træner.

0,00 kr
Hvis du ikke har en personlig træner og har brug for hjælp til maskinerne, vil medarbejderne i fitnesscenteret være til rådighed.

Find ud af hvor meget tid du har til at træne i fitness og strukturer din træning, så du kommer ud af døren. Det anbefales at man træner mere end en gang om ugen, for at opnå det mest optimale resultat. Derudover kan du også benytte dig af de forskellige holdsport som fitnesscenteret tilbyder, da det er godt at kombinere sin styrketræning med en anden form for sport.

Så kom bare i gang med din træning i fitnesscenteret i dag, og husk at have nogle klare målsætninger til din træning!