Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Kontor øvelser

kontor øvelser

Kontorøvelser kan sammensættes på rigtig mange forskellige måder. 5 min. Dagligt, kan gøre en stor forskel i sidste ende. Kroppen er bygget til bevægelse og fysisk aktivitet, men hvis man sidder på kontor, kan det være minimalt hvor meget aktivitet der sker igennem en arbejdsdag. Den bevægelse du udfører i nakke, skuldre, lænd og ryg er sjældent hensigtsmæssig, da den er belastende, statisk og ensformig – Derfor kan kontorøvelser gøre en stor forskel.

Undgå en museskade

En museskade er ikke længere forbeholdt datamatikere og IT-folk. Er du en af dem der arbejder med en computer hver dag er det værd, at overveje hvordan du undgår at udvikle en museskade. Fælgende symptomer kan være tegn på en museskade:

- Følesløshed
- Følesen af at hånd eller arm ofte sover
- Stive led
- Ømhed/smerter
- Svært ved at lukke/åbne hånden
- Uforklarlig generel træthed og/eller træthed i hånd og underarm

Hvis du oplever disse symptomer, har du muligvis fået en museskade, og bør søge en læge.

En god mus ligger godt og behageligt i hånden, og knapperne på den er lette at trykke ned. Undgå at holde fast på musen når du ikke bruger den, og undgå at klikfingeren holdes løftet. Man kan effektivt modvirke en museskade ved ikke, at holde fast i musen.

Der er udviklet specielle mus til, at modvirke en museskade. Dog synes de fleste det er svært, at vænne sig til. Men hellere gøre det til en vane end, at ende med en museskade.

Det er vigtig at holde sig igang, selvom du er på kontoret... Slå dig sammen med et par kollegaer og udøv disse 12 øvelser, og hold jer i gang!