Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Mindfulness

mindfulness

Videnskaben har vist, at vi kan reducerer stress gennem mindfulness i hverdagen. Det handler om, at være fuldt tilstede i nuet og på den måde få en større livskvalitet. Mindfulness bygger videre på principperne inden for den buddhistiske meditation, og gennem forskellige øvelser i mindfulness kan du træne dig selv i at være mere nærværende og opmærksom.

Gevinsten ved mindfulness

- Træner din opmærksomhed og din koncentrationsevne
- Træner din evne til at falde til ro og lade op
- Træner din evne til at træde et skridt tilbage fra dine automatiske reaktioner
- Træner din åbenhed og evne til at lytte
- Træner din evne til selv at styre og tage ansvaret for hvordan du handler, tænker og oplever det, der sker omkring dig Øvelser til mindfulness

Viivaa har sat nogle øvelser sammen, til at træne din mindfulness. Prøv at lave en eller flere af disse øvelser, til mindfulness hver dag.

Vejrtrækningsøvelse

Fokuser på luften der strømmer ind og ud fra kroppen, gennem lungerne, næsen og halsen. Mærk også maven der bevæger sig.

Æbleøvelse

Ret din opmærksomhed mog selve oplevelsen, når du spiser et æble. Hvordan smager, dufter det osv. Du vil højst sandsynlig opleve, at du hurtigt bliver distraheret. Hver gang det sker, skal du rette den tilbage mod oplevelsen af at spise et æble.

Gå en tur

Gå en lille tur. Ret igen din fulde opmærksomhed på oplevesen. Mærk hvordan du træder ned på dine fodsåler, hvordan knæene bøjer og strækker for hvert skridt, og registrer hvilke farver, dufte og lyde der er omkring dig.