Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Superfood

Superfood Superfood er fødevarer, der har et særligt indhold af næringsstoffer, med gavnlig virkning på dit helbred. Der er ikke defineret nogen retningslinjer for, hvad en fødevarer skal indeholde, eller hvilke egenskaber den skal have for, at få betegnelsen superfood. Nedenfor kan du læse hvilke næringsstoffer udvalgte superfood indeholder, og hvilke andre fødevarer du kan finde de samme næringsstoffer.

Superfood – Blåbær

Blåbær er rig på C-vitaminer og antioxidanter. C-vitamin har betydning for dannelsen af bindevæv, knogler samt virker de som antioxidanter i din krop. Du kan også få C-vitamin fra solbær, grønkål, hvidkål, appelsin og hyben.

Superfood – Mandler

Mandler er kendt for, et særligt højt indhold af jern. Jern indgår som en del af de røde blodlegemer og gør det muligt, at transportere ilt rundt i kroppen. Du kan også få jern fra spinat, grønne bønner, brød og kød. Mandler indeholder mange kalorier, og derfor er det klogt, at dække dit jernbehov gennem det ovenstående. 100 g mangler indeholder næsten 600 kalorier, hvilket svarer til 1,8 kg grønne bønner.

Superfood – Broccoli

broccoli er kendt for, at have et højt indhold af K-vitamin og betacaroten, der er et forstadie til A-vitamin. K-vitamin kan du også finde i rosenkål, rødkål og blomkål. A-vitamin kan du også få gennem gulerødder, grønkål, lever, smør og æg.

Superfood – Gojibær

Gojibær har et højt indhold af C-vitaminer og antioxidanter, som har flere gode effekter for din krop. Du bør altid tage højde for, at tørret frugt har langt flere kalorier end frisk frugt.

Superfood – Avocado

Avocado indeholder meget monoumættet fedt og er derudover rig på E-vitamin. Det umættede fedt er det sunde fedt, det anbefales derfor at størstedelen af det fedt du indtager, er umættet. E-vitamin virker som antioxidant i din krop og er derved med til at beskytte dine celler og væv. Ligesom med mandler er avocado en meget kalorierig superfood, og derfor bør du holde igen hvis du ønsker et vægttab.

Superfood – Acaibær

Acaibær har blandt andet et højt indhold af antioxidanter, E-vitamin og essentielle fedtsyrer som omega-3. Igen skal du være opmærksom på, at antioxidanter og E-vitaminer kan fås gennem andre fødevarer, og ikke bør indtages i for store mængder.