Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Værd at vide om tennis

TennisTennis er en motionsform du kan dyrke året rundt, da det er muligt både at spille indendørs og udendørs.

Hvis du spiller tennis udendørs vil det typisk være på grus eller græs, mens det indendørs for det meste vil være trægulv. Der er to mulige tennis-regler, nemlig ét for single, hvor det er én mod én, og ét for double, hvor det er to mod to. Under dette findes også mixed double, hvor det er en mand og en kvinde pr. hold. Tennisbanens længde er 23,77 m og bredden er 8,32 m (i double er den 10,97 m). Den er delt over på midten med et net der har en højde på 0,9124 m. Spillerne, enten 2 eller 4 står på hver deres side af nettet.

Tennis-reglerne

Spillet handler om at slå tennisbolden over på modstanderens banehalvdel med en ketsjer. Bolden må ramme jorden en gang før den igen slås over på den modsatte banehalvdel. Modstanderen får point, hvis bolden ikke rammes eller hvis bolden er uden for banens streger.

Man deler en tenniskamp op i partier og sæt. Hvis en spiller vinder den første duel i et part, vil spilleren føre med 15-0. Vinder samme spiller også den anden og tredje duel, vil der stå henholdsvis 30-0 og 40-0. Vinder den samme spiller igen ved fjerde duel, har denne spiller vundet partiet.
Hvis begge spillere derimod hver har vundet tre dueller, vil stillingen være lige, nemlig 40-40. Den spiller der så vinder den efterfølgende bold, vil få en ”fordel” og lykkes det spilleren at vinde denne duel, vil partiet være vundet. Den der først vinder seks partier, vil også vinde sættet.

Første bold i hvert parti kaldes serven. Den spiller der server, skal stå bag baglinjen med begge fødder i ro. Serven går i gang ved selv at kaste bolden fra hånden og slå til den med ketsjeren. Bolden skal passere over nettet og dernæst ramme diagonalt overfor serveren, i det såkaldte servefelt. Herefter vil servemodtageren skyde bolden tilbage. Hvis servebolden ikke rammer servefeltet, ikke kommer over nettet, eller hvis serveren skifter position eller står forkert under serven, er det en servefejl. Hvis det er første fejl, skal serveren igen serve fra samme side af banen. Hvis denne igen slår fejl, får modspillerne point.

En kamp består enten af tre sæt (damekampe) eller fem sæt. Det vil sige at hvis en spiller enten har vundet to eller tre sæt, vil kampen være slut. Dette gælder både for single- og doublekampe.

Double
Der ses ikke den store forskel på reglerne for single, double eller mixed double. Doublekampe spilles derimod på hele banen og de dele af singlelinjerne mellem servelinjerne, kaldes servesidelinjer.

Holdet bestemmer selv, hvem af de to spillere der skal serve først. Derefter skiftes serven mellem de to på holdet, så spilleren der servede i første parti også vil serve i tredje og femte parti.

Hvis dette vækker din interesse, kan du læse reglerne mere grundige hos Dansk Tennis Forbund