Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Undgå computerskader

Undgå computerskader Computerskader skal behandles nøjagtig som alle andre arbejdsbetingede lidelser. Det betyder at du skal have fokus på faren for computerskader, samt være i stand til at forebygge computerskader. De fleste computerskader kan forebygges ved små ergonomiske øvelser. Derfor er det vigtigt at få bevægelse ind i hverdagen - især hvis du har stillesiddende arbejde.

Skærmen - dine øjne skal slappe af

Mange computerskader fremkommer i øjnene. Hvis du sidder nær et vindue bør din computerskærm være placeret således, at du sidder med siden til vinduet. Hvis du sidder med ryggen til vinduet, reflekteres lyset i skærmen, og med ansigtet mod vinduet bliver kontrasten mellem lyset udefra og skærmbilledet for stor.

Afstanden til skærmen bør være ca. en armslængde ved skærme på 15-17 tommer, og det er bedst at du, når du kigger på skærmen, kigger skråt nedad.

Hvil underarmen

Tastaturet er en hyppig årsag til computerskader. Når du arbejder ved tastaturet, er det vigtigt at du ikke sidder med løftede hænder, da det kan give tennisalbue.

Tastaturet må ikke være højere end 3 cm og tasterne skal være nemme at trykke ned. Der skal helst være plads til at du kan hvile hele underarmen, hænder og håndled på bordet foran tastaturet, mens du taster.

Musen - en evig kilde til computerskader

Hvis du vil forebygge museskader - og andre computerskader - er det nødvendigt at arbejdsforholdene er ergonomisk korrekte. Det er ikke nok at købe en ny og måske bedre mus, det er væsentligt bedre at optimere de fysiske arbejdsforhold generelt.