Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Varedeklaration

VaredeklarationHvad er en varedeklaration? I Danmark er der en lovgivning for, hvilke oplysninger der skal fremgå på en varedeklaration. Det skal sikre forbrugerene, så de de ved hvad deres fødevarer indeholder.

Sådan læser du en varedeklaration

En varedeklaration er delt op i fire mindre grupper; varebetegnelse, mængdeangivelse, ingrediensliste samt næringsdeklaration.

Varebetegnelse

Varebetegnelsen fortæller dig, hvad det er for en fødevarer. Det er der fabrikanterne skal skrive, hvis fødevaren er kogt, røget eller dybfrossen. Betegnelsen kan se forskelligt ud fra fødevare til fødevare, men kig godt efter, den skal være der.

Mængdeangivelse

Mængdeangivelsen fortæller dig, hvor meget du får af et produkt for dine penge.

Ingredienslisten

Listen fortæller hvad fødevaren indeholder. De ingredienser der forekommer mest i fødevarer skal stå først, og det der er mindst af skal stå sidst. På den måde kan du få et overblik over, hvad fødevaren indeholder.

Næringsdeklarationen

Som minimum indeholder næringsdeklarationen informationer om mængden af kalorier, proteiner, kulhydrater samt fedt i fødevaren. Nogle gange kan man opleve, at nogle fødevarer har en mere detaljeret beskrivelse af de enkelte kulhydrater, fedtsyresammensætninger og indholdet af salt samt kostfibre. Det er ikke lovpligtigt, så derfor er det op til producenten, hvorvidt de vil udarbejde en detaljeret næringsdeklaration.