Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Hvad ved du om alkoholforbrænding?

Alkoholforbrænding

Vidste du at alkoholforbrænding foregår udelukkende i leveren? Vidste du at alkoholpromillen er lavere hos mænd, end hos kvinder, ved indtagelse af samme mængde alkohol? Vidste du at kaffe, frisk luft og motion IKKE hjælper på din promille? Nej måske ikke – mange spørgsmål, som du finder svarerne på her.

Alkoholen bliver i kroppen i længere tid end du måske lige regner med. Mange har tildens til at tro, at frisk luft, kaffe og motion hjælper på promillen. Dette er ikke tilfældet. Promillen og alkoholen forbliver i din krop. Måske du vil føle dig mere frisk, men alkoholen er der stadig. Men hvordan foregår alkoholforbrænding så?

Tanita HC214 Alkoholmåler

Kun: 719,10 kr

Vejl. pris: 799,00 kr

Men hvordan foregår alkoholforbrænding så?

Alkoholforbrændingen er afhængig af din vægt og foregår udelukkende i leveren, som sker med en konstant hastighed. Der nedbrydes i leveren ca. 0,1 gram alkohol per kg legemsvægt per time. Dette vil sige at hvis du vejer 90 kg. nedbryder du 9 gram alkohol per time.

Hvor i kroppen fordeles alkoholen så?

Det er således, at de dele af kroppen, der indeholder vand, rettere sagt væsken og blodet i og omkring cellerne, samler alkoholen. Mænd har mere vand i kroppen end kvinder har, og det er derfor at mændene hurtigere forbrænder alkoholen end kvinder gør. Det vil altså tage længere tid for en kvinde at forbrænde alkoholen, ved samme mængde indtaget alkohol. Kropsvægten og en mindre lever har også en del at sige.

For at se sort og hvidt på det, kan man som hovedregel sige, at kvinder er en halvanden time om alkoholforbrændingen af en genstand, hvorimod mænd er en time om det.

Din levers fedtforbrænding nedsættes under alkoholforbrændingen. Mange vil tro at hvis man spiser en masse fedt, vil ens energi stige. Dette er ikke tilfældet, for det fedt som du spiser, imens du er i gang med alkoholforbrændingen, placeres i kroppen. Alkoholen nedsætter din krops evne til at bruge fedt som energimiddel.

Nu ved du forhåbentligt mere om alkoholforbrænding!

Nedenfor vil der fremgå en liste over cirka tider på alkoholforbrænding af 2 genstande.

Alkoholforbrænding - 2 genstande:
VægtMændKvinder
50 kg3 timer 12 minutter4 timer 48 minutter
60 kg2 timer 40 minutter4 timer
70 kg2 timer 18 minutter3 timer 26 minutter
80 kg2 timer3 timer
90 kg1 time 46 minutter2 timer 40 minutter
100 kg1 time 36 minutter2 timer 24 minutter