Opskriften på hjemmelavede knækbrød, er fra bogen ’’spis dig rask’’ af Bjarne Stigsby og Hanne Juel.
Indhold
125 g Sesamfrø50 g Blå birkes
240 g Rugmel
120 g Usaltede græskarkerner
1 tsk. Bagepulver
2 tsk. Salt
2 dl Vand
1 dl Rapsolie
Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser. Rør vand og olie i (dejen skal være fugtig). Lad dejen hvile i 15 minutter. Del dejen i 2 og rul hver del ud mellem 2 stykker bagepapir (dejen skal fylde hele bagepladen). Skær hver udrullede stykke dej ud i 14 stykker. Det går nemmest med et pizzahjul. Alternativt kan du bruge en skarp køkkenkniv.Bag ved 200 grader i ca. 25-30 minutter, indtil knækbrødene er lysebrune. Afkøl på bagerist og læg dem derefter i dåse, så de ikke bliver bløde.
Tip
Fantastisk som mellemmåltid med nogle gode skiver magert pålæg.Energiindhold
493 kJ (118 kcal) pr. stk.Protein: 10,3 %
Fedt: 62,8 %
Kulhydrat: 26,9 %