Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Sikker i solen

Sikker i solenMange danskere har tendens til ikke at beskytte sig mod solen, da de enten glemmer det eller vil nyde solen når det endelig er kommet til Danmark.

Selvom man følger at solen ikke er så stærk, er de gyldne sol-regler altid på sin pas! Det er nemlig UV-indekset og ikke temperaturen, der vil afgøre solens styrke og skadelig virkning. Hudkræft er den hyppigste form for kræft i Danmark, hvilket tyder på at sol-reglerne ikke bliver overholdt.

Kræften bekæmpelse har lavet flere kampagner omkring sol-reglerne og fortæller igen og igen om de tre gyldne s’er – siesta, solcreme og solhat. Med siesta menes at du bør holde dig i skyggen i tidsrummet mellem 12 og 15, da UV-strålerne her er stærkest. Her kunne du for eksempel spise frokost, læse en god bog eller få ordnet de indendørs gøremål. Hvis du er tvunget til at opholde dig i solen, når den er stærkest, bør du have en solhat der dækker ansigtet og nakken, samt løstsiddende tøj, der dækker din krop.

Solcreme er alfa omega, hvis du vil nyde solen. Kræftens bekæmpelse anbefaler at der bruges faktor 15 med både UVA og UVB beskyttelse til den danske sommer. Har du derimod meget lys hud, opholder dig længe i solen eller at UV-indekset er meget høj, bør der benyttes faktor 30. Det vil være bedre at bruge vandfast solcreme, da det holder længere. Men husk altid at solcreme ikke beskytter dig 100% mod solens UV-stråler, så derfor husk altid alle tre råd!

Herefter er det bare med at nyde sommeren når den endelig er i Danmark. Husk at rød hud betyder skadet hud!