Vaniliekranse som er lidt sundere, det elsker vi vidst alle. Sabine Murati har lavet denne opskrift på lækre vaniliekranse.
Ingredienser: (cirka 30-40 stk.)
100 gram mandler
20 gram kokosfibre
50 gram blødt klaret smør (kan godt erstattet af blødgjort kokosolie eller blødt smør)
40 gram ahornsirup
2 tsk. vaniliepulver
¼ tsk. havsalt
(Ønskes større portioner, fordobles ingredienserne)
100 gram mandler
20 gram kokosfibre
50 gram blødt klaret smør (kan godt erstattet af blødgjort kokosolie eller blødt smør)
40 gram ahornsirup
2 tsk. vaniliepulver
¼ tsk. havsalt
(Ønskes større portioner, fordobles ingredienserne)
Sådan gør du:
1. Mandlerne males til mel i en kaffemølle.
2. Alle ingredienserne blandes sammen og dejen samles.
3. Sæt nu dejen på køl i minimum 1 time – men gerne længere tid.
4. Tænd nu ovnen på 130 grader vamluft.
5. Herefter skæres dejen ud i små stykker. Hvert stykke skal trilles til en pølse, hvor du klemmer enderne sammen. Læg vaniljekransene på bageplader med bagepapir.
6. Bag småkagerne i cirka 16 minutter ved 130 grader.
Hold nøje øje med dem, de må ikke blive for mørke. Vaniliekransene skal have en svag lysebrune farve i kanterne.
Når de er færdige, lad kagerne køle af på en rist. Du må ikke lade dem ligge for længe, da de kan blive bløde. Så snart vaniliekransene er sprøde og afkølede, lægges de i en kagedåse.
Sabine Murati har skrevet e-bogen Sabines jul, hvor denne opskrift kan findes.1. Mandlerne males til mel i en kaffemølle.
2. Alle ingredienserne blandes sammen og dejen samles.
3. Sæt nu dejen på køl i minimum 1 time – men gerne længere tid.
4. Tænd nu ovnen på 130 grader vamluft.
5. Herefter skæres dejen ud i små stykker. Hvert stykke skal trilles til en pølse, hvor du klemmer enderne sammen. Læg vaniljekransene på bageplader med bagepapir.
6. Bag småkagerne i cirka 16 minutter ved 130 grader.
Hold nøje øje med dem, de må ikke blive for mørke. Vaniliekransene skal have en svag lysebrune farve i kanterne.
Når de er færdige, lad kagerne køle af på en rist. Du må ikke lade dem ligge for længe, da de kan blive bløde. Så snart vaniliekransene er sprøde og afkølede, lægges de i en kagedåse.
Du kan læse mere og købe e-bogen her.