Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Vitaminer og mineraler til børn

Vitaminer og mineraler til børn

Det er vigtigt at børn får vitaminer og mineraler nok, da de er i udviklingsalderen. Dog er der nogle mineraler og vitaminer, man skal være opmærksomme på hos børn.

For børn og teenagere er vitamin D specielt vigtigt. Det er nemlig i denne periode af livet de opbygger deres knoglevæv, og vitamin D er her nødvendig for at optage calcium fra tarmene. For at forstærke knoglerne, er det derfor vigtigt at børn både får nok vitamin D og calcium.

Calcium er som en byggesten til knoglerne og bliver det calcium, man har resten af sit liv. Man kan nemlig kun som barn mætte og styrke sine knogler med calcium, da man efter 20 årsalderen, ikke længere har mulighed for at opbygge sit knoglevæv.

Børn over 2 år bør indtage 7,5 mikrogram vitamin D om dagen og børn under 2 år, bør indtage 10 mikrogram om dagen.

Børnemineral Skovbær (180 tab)

Kun: 101,95 kr

Vejl. pris: 129,00 kr

Derudover skal man hos børn også være særligt opmærksom på disse mineraler:

Fosfor benyttes ligesom calcium, til at opbygge knoglevævet. Børn i voksealderen bør derfor få tilstrækkeligt med fosfor. Det anbefales at børn mellem 10 og 13 år bør indtage 700 milligram fosfor om dagen.

Et andet vigtigt mineral for børn er jern, der anvendes i de røde blodceller. Når børn er i voksealderen har de brug for ekstra røde blodlegemer, hvilket kommer fra ekstra jern. Når piger får deres menstruation, vil de have et blodtab, hvilket også fører til et jerntab. Piger der er kommet i puberteten har derfor også brug for ekstra jern.

Et tredje vigtigt mineral for børn er zink. Zink er betydeligt i forbindelse med dannelsen af væv. Når børn vokser, har de et øget behov for zink.

Du bør derfor altid være opmærksom på om dine børn får de rigtige vitaminer og mineraler, da det hjælper dem fremad i livet.