Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Bryd dine dårlige vaner

Bryd dine dårlige vaner

At bryde sine dårlige vaner for at nå sine mål kræver både planlægning, motivation, støtte tålmodighed og en positiv tankegang. Hos Viivaa kan du få gode råd til hvordan, du bryder dine dårlige vaner.

Bryd dine dårlige vaner

At byrde dårlige vaner kan godt være omfattende og uoverskueligt - men giv ikke op, det kan lade sig gøre! Nøgleordet er tålmodighed, motivation, planlægning, støtte og en positiv tankegang.

Det starter gerne med at være en ubevidst handling, som du har udført gentagne gange, gennem en længere periode og til sidst ikke har kontrol over den mere, fordi det er blevet en vane. Vaner er ikke altid kun tilknyttet fysiske handlinger, det kan også være tanker der har ført til et negativt tankemønster.

Der findes både dårlige og gode vaner, men oftest er det de dårlige vaner der påvirker dine mål.

Hjerteforeningen har lavet et hæfte ”Nye vaner – kom godt i gang”, som er gode råd til, hvordan du kan bryde dine dårlige vaner og erstatte dem med gode vaner.

Original Chia Frø (500g)

Kun: 39,95 kr

Vejl. pris: 49,95 kr

Bevidsthed

Først og fremmest skal du være opmærksom på dine vaner, herunder både de dårlige og gode.

Lav for eksempel en dagbog, hvor du skriver hvad du har foretaget dig i løbet af dagen. På denne måde vil det være mere overskueligt at se hvad du bør ændre.

Derefter bør du gøre klart for dig selv, hvad det er du gerne vil opnå og hvad du gerne vil undgå. Det er vigtigt, du især fokuserer på hvad du gerne vil opnå.

'En positiv indstilling kan nemlig motivere dig til at bryde dine dårlige vaner.

Sukrin (500g)

Kun: 64,00 kr

Vejl. pris: 79,00 kr

Tålmodighed er alfa omega

Det er nødvendigt, at du har tålmodighed til at gennemføre det, du gerne vil opnå. Det er nemlig en langvarig og krævende proces. Du bør forberede og planlægge hvordan du vil nå dit mål, og lav gerne her nogle delmål.

Når du bryder dine dårlige vaner, kan der nemt opstå et tomrum - tomrummet skal erstattes af nye gode vaner.

Hvis du ikke selv er indstillet på at du ønsker forandring, kan det ikke lade sig gøre. Dit sind skal være fast besluttes på at dette skal lykkes. Jo mere du benytter de nye handlinger, jo mere bliver de også en vane for dig og til sidst er de bare noget som du har vænnet dig til.

Du skal ikke miste modet hvis du falder tilbage til dine dårlige vaner, så er det bare op og hesten igen og fortsæt din udvikling.

Funktionel Mad Chokoladekage Sukkerfri

Kun: 62,00 kr

Vejl. pris: 69,00 kr

Vær god ved dig selv – ros dig selv!

Du er chefen bag dette projekt, og det er kun dig der kan bryde dine dårlige vaner. Det vil dog være en ekstra hjælp at søge støtte i din omgangskreds. Fortæl dem om dine nye mål og planer, så de er indstillet på dem. De kan øge din motivation for at dette kan lade sig gøre, ved at give dig ros og anerkendelse.

Det er dog også vigtigt at du roser dig selv og en gang imellem belønner dig selv. Det er nemlig det, det handler om hvis du ønsker at bryde dine dårlige vaner, vær god ved dig selv!